©Erik Franssen

Het Stoere Prinsesje (5+)

Theater Gnaffel
Meivakantie
  • di 30 apr
    15:00 - 15:50
    Theaterzaal

Ervaar de magie van Marley's Voorleesmoment! Laat je betoveren door prachtige verhalen voordat het podium tot leven komt. Kom vroeg en laat je meeslepen naar een wereld vol avontuur en fantasie, gratis toegankelijk in de foyer.

In Het Stoere Prinsesje nemen poëtische beelden en poppen je mee in het verhaal van prinses Daantje, die op zoek gaat naar haar eigen pad buiten de poorten van het paleis. Een zoektocht langs modderige plassen, wijze uilen en zingende dieren.

In een land, niet lang geleden,
waar wel duizend bloemen staan,
was er eens een mooi prinsesje,
stoer en lief, ze heette Daan.

Daan ravotte en ze speelde,
al haar kleur verdreef het grijs.
Moe, en lekker vol met vlekken
kwam ze aan in het paleis.

“Och, och, och,” zo sprak haar moeder,
“jij bent echt een wildebras.
Wou je niet, mijn lieve dochter,
dat je soms een jongen was?”

“Nee hoor, mam, ik zit te denken,
wat ik later worden zal.
Advocaat, misschien professor,
of een hulpje in de stal?”

Louis van Beek schreef Het Stoere Prinsesje, een eigentijds sprookje voor iedereen die wil weten hoe je kunt worden wie je eigenlijk bent. Hoe voel je wat het juiste pad is voor jou? En wat kan je doen als de mensen om je heen een heel ander pad voor jou willen dan jij zelf in gedachten hebt? Een voorstelling over een prinses zonder prinsessenjurk, die ervoor kiest om geen koningin te worden maar te doen waarvan ze zelf echt houdt. 

Programma

14.15 uur start Marley's Magisch Voorleesmoment in de foyer (gratis toegang)

14.45 uur einde voorleesmoment

15.00 uur start voorstelling Het Stoere Prinsesje

15.50 uur verwachte eindtijd

Marley's Magisch Voorleesmoment

Voorafgaand aan de voorstelling van Het Stoere Prinsesje word er voorgelezen door Marley van Marley Praat Passie tijdens Marley's Magisch Voorleesmoment. Marley helpt kinderen zich te ontwikkelen door verhalen voor te lezen. Maar het gaat verder dan alleen maar "even een boekje voorlezen". Zie het als een mini-voorstelling.

Tijdens Marley's Magisch Voorleesmoment genieten kinderen van prachtige verhalen die hun eigen verbeeldingskracht voeden. In het voorgelezen verhaal kunnen ze zichzelf herkennen of iets nieuws leren: een nieuwe situatie, een nieuwe emotie, nieuwe woorden.

Uit deze momenten kunnen de meest bijzondere gesprekken voortkomen, zowel meteen na het voorlezen als later thuis.

Dit onderdeel is gratis te bezoeken. 

Credits, cast & crew

Regie en script Shanna Chatterjee / Poppen en coaching poppenspel Elout Hol / Compositie Rik Eckhardt /  Decor Annelies Michelle Shakison