Bijlmer Klassiek: Give Life Back to Music

met Eddy Veldman & Rob Dirksen
Bijlmer Parktheater & Concertgebouworkest presenteren
  • za 3 feb
    20:00 - 22:00
    Theaterzaal

Tijdens deze editie kun je genieten van onze cateraar van de maand, Different Taste, die heerlijke hapjes serveert. Je hoeft niet te reserveren; loop gewoon binnen, plaats je bestelling, reken af en geniet van het eten! 

Muziek is leven! Bassist/componist Rob Dirksen en de veelzijdige jazzmusicus Eddy Veldman brengen een swingend pleidooi voor de energie van dansmuziek – in wat voor stijl dan ook. Samen met andere musici, onder wie leden en academisten van het Concertgebouworkest, spelen ze muziek van Debussy, Daft Punk, jazzgrootheden Bill Evans en Cannonball Adderley, en natuurlijk van Rob Dirksen en Eddy Veldman zélf.

Rob Dirksen is naast contrabassist van het Concertgebouworkest ook componist en basgitarist. Eddy Veldman leidde jarenlang zijn eigen formaties en trad als drummer op met onder meer Tony Sherman, Mai Tai en de band van Hans Dulfer. Samen vormen ze een bijzondere ritmesectie, die Bijlmer Parktheater zal doen swingen en stomen.

Smakelijk genieten met cateraar Different Taste

Different Taste is onze cateraar van de maand, en zij zullen zorgen voor een smaakvolle avond. Vanaf 19:00 uur ben je van harte welkom om heerlijke hapjes te bestellen voordat de show begint. Reserveren is niet nodig; je kunt gewoon binnenlopen, je bestelling plaatsen, afrekenen en genieten van het eten.

Programma

Uitvoerenden 

Eddy Veldman drums 

Rob Dirksen contrabas 

Julie Moulin fluit 

David Cristóbal Litago saxofoon 

Álvaro García Martín trompet - academie 2023/2024 

Esther Frey tweede viool 

Fanti O’Bryan percussie 

Robin van Geerke piano  

Peter Witjes gitaar 
Graziëlla Hunsel Rivero zang

Concertprogramma

Bevat o.a.

Cannonball Adderley
Chavalah 

Claude Debussy
Fêtes (arr. R. Dirksen)

Daft Punk
Give Life Back to Music (arr. R. Dirksen) 

Rob Dirksen
Nieuw werk (wereldpremière) 

Eddy Veldman
Family Song (arr. Robin van Geerke)
Maria (arr. Robin van Geerke)
Mister (arr. Robin van Geerke) 

Over Bijlmer Klassiek

Bij de concertreeks Bijlmer Klassiek gaan muziekstijlen naadloos in elkaar over en worden ze gemixt met andere podiumkunsten. Deze bijzondere samenwerking tussen het Koninklijk Concertgebouworkest en het Bijlmer Parktheater in Amsterdam-Zuidoost gaat zijn tweede seizoen in. Leden van het Concertgebouworkest werken samen met dansers, acteurs, schrijvers en musici van alle mogelijke stijlen, genres en achtergronden.  

Over Koninklijk Concertgebouworkest

Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort tot de absolute wereldtop. Het geeft jaarlijks zo’n 80 concerten in Het Concertgebouw en 40 op andere belangrijke podia. Daarnaast bereikt het orkest muziekliefhebbers wereldwijd met video’s, concertstreams, radio- en tv-uitzendingen en de cd’s en dvd’s op het label Concertgebouworkest Live. De Academie van het Concertgebouworkest leidt talentvolle jonge musici op, en in Concertgebouworkest Young komen verborgen talenten van 14 tot en met 17 jaar uit heel Europa samen.