©Sophie Anglionin

Bijlmer Klassiek: Annou Alé

met Sophie Anglionin & Jae-Won Lee
Bijlmer Parktheater & Concertgebouworkest presenteren
  • zo 7 apr
    11:00 - 12:00
    Theaterzaal

Het is een typisch Creoolse uitroep: Annou alé! Op weg! We gaan op muzikaal avontuur naar de Cariben en verder, met zangeres en toetseniste Sophie Anglionin, haar vader, de zanger/gitarist Alain Anglionin, en violiste Jae-Won Lee.

Onder de muzikale metgezellen van Sophie en Alain Anglionin en Jae-Won Lee vinden we musici van het Concertgebouworkest. We bezoeken Alains geboorteland Martinique, waar klanken uit Afrika, Europa en Latijns-Amerika samenkomen. Ook in muziek uit Frankrijk, waar Jae-Won vandaan komt, horen we de hele wereld terug. Verwacht muziek van de band Malavoi en zangeres Cyrielle uit Martinique, de Amerikaans-Puerto-Ricaanse Eddy Palmieri, de Fransen Maurice Ravel, Erik Satie en Michel Fugain, de Braziliaan Heitor Villa-Lobos, de Franse jazzviolist Jean-Luc Ponty, de multiculturele band La Compagnie Créole en vele anderen.

Programma

Uitvoerenden

Sophie Anglionin toetsen 
Jae-Won Lee
2e plaatsvervangend aanvoerder tweede viool 
Alain Anglionin
componist, gitaar, zang, percussie
Lidric Solognier
percussie
Julie Moulin
fluit
Clément Peigné
cello
Gabriel Bianco
gitaar
Max Anglionin
basgitaar

Concertprogramma

Bevat o.a.

Maurice Ravel
La flûte enchantée uit 'Shéhérazade'

Michel Fugain
Fais comme l’oiseau

Isang Yun
Das Vögelchen

Erik Satie
Gnossienne nr. 1

Malavoi
Caresse-moi

Cyrielle
C’est notre histoire

Heitor Villa-Lobos
Assobio a játo

Eddy Palmieri
In Flight

Maurice Ravel
Le jardin féerique uit ‘Ma mère l’Oye’

Jean-Luc Ponty
Mouna Bowa

Maurice Ravel
Pièce en forme de Habanera

Alain Anglionin
Mazurka ‘Crépuscule’

La Compagnie Créole
Ba moin en ti bo

Bijlmer Klassiek

Bij Bijlmer Klassiek ontmoeten uiteenlopende muziekstijlen elkaar in een vrije dans met andere podiumkunsten. De bijzondere samenwerking tussen Het Concertgebouworkest en het Bijlmer Parktheater beleeft vanaf 1 oktober zijn tweede seizoen met opnieuw vijf concerten. Vijf edities waarin dansers, acteurs, schrijvers en musici van alle mogelijke stijlen, genres en achtergronden, samenwerken met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Door deze cross-overserie te omarmen nam het Concertgebouworkest in 2022 het stokje over van zijn altviolist Michael Gieler, die de reeks tien jaar lang organiseerde met het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost. Het afgelopen seizoen traden de artiesten tijdens Bijlmer Klassiek uit hun comfortzone voor uitverkochte zalen. 

Koninklijk Concertgebouworkest

Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort tot de absolute wereldtop. Het geeft jaarlijks zo’n 80 concerten in Het Concertgebouw en 40 op andere belangrijke podia. Daarnaast bereikt het orkest muziekliefhebbers wereldwijd met video’s, concertstreams, radio- en tv-uitzendingen en de cd’s en dvd’s op het label Concertgebouworkest Live. De Academie van het Concertgebouworkest leidt talentvolle jonge musici op, en in Concertgebouworkest Young komen verborgen talenten van 14 tot en met 17 jaar uit heel Europa samen.