Zus ‘n Zo Festival: Paint and Poetry

met speciale gast Rachel Rumai Diaz
  • za 16 mrt
    15:30 - 17:30
    BPT Pop-Up Podium In De Poort

In deze samenwerking met Paint and Sip NL bieden we een workshop waarin je je laat inspireren door voorgedragen poëzie van Rachel Rumai Diaz, terwijl je je creativiteit uitdrukt via schilderen. Er is geen vereiste teken- of schildervaardigheid; iedereen is uitgenodigd om deel te nemen. Terwijl de poëzie wordt voorgelezen, geniet je van hapjes, omringd door sfeervolle muziek. Als 'artist for a day' creëer je je eigen kunstwerk, dat je na afloop mee naar huis kunt nemen.

Over Rachel Rumai Diaz

Rachel Rumai Diaz is schrijver, dichter, en spoken word artist en oprichter van literaire platform voor intersectioneel feminisme Zus ‘n Zo. In 2020 is zij uitgeroepen door het NRC Handelsblad tot een van de 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en Nederlandstalig België. Middels haar werk gaat Rachel op zoek naar verbinding tussen kunst en activisme, zowel op het podium als achter de schermen zet zij zich in om bewustzijn te creëren en meer ruimte te maken voor ongehoorde stemmen. Vanwege haar Afro-Latijns Amerikaanse en Caribische achtergrond heeft ze een ruime visie op de maatschappij en is ze vooral geïnteresseerd in projecten rondom erfgoed, identiteit, intersectioneel feminisme en transculturele kunst. 

Over Zus ‘n Zo

Zus ‘n Zo is een literair platform voor intersectioneel feminisme dat het werk van vrouwen en gender-nonconforming mensen centraal stelt en toegankelijk maakt voor een breed publiek. Met het platform wil Zus 'n Zo intersectioneel feministische literatuur onder de aandacht brengen: we schijnen ons licht op de verhalen en stemmen van feministische schrijvers van kleur.

Volg Zus 'n Zo hier op Instagram en bezoek de website voor meer informatie: www.zusnzo.com 

Ontdek meer

Bekijk onze thema's