Host Yahmani Blackman

Host & moderator

Yahmani Blackman werd op 2 oktober 1989 geboren in Amsterdam. Als jong meisje speelde ze de hoofdrol in verschillende verhalen die zich in haar hoofd afspeelden. In de wereld om haar heen bleef ze vooral dat stille meisje in de hoek van de kamer. Op negenjarige leeftijd kwam ze in een theaterklas terecht en vond ze een kinderboek genaamd Gekken leven langer. Daarmee was het hek van de dam.

Yahmani rolde van de ene theaterproductie in de andere. Jeugdtheaterschool Zuidoost en onder andere de Engelenbak passeren de revu. Later begon ze steeds meer zelfgeschreven stukken te performen en presenteerde ze op verschillende festivals (Afrovibes, BlackMagicWoman, Bijlmer Boekt, GoGoGo Festival). In 2018 studeerde ze af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten, waar ze haar ongetemde vertelkracht leerde schuren tegen de kaders van westerse theaterwetenschappen.

Yahmani Blackman is vandaag de dag theatermaker, dramaturg, presentatrice en docent. Het creëren van de eigen norm (Gekken Leven Langer) en staan in de kracht van het individuele verhaal om universele verbondenheid te creëren is wat zij ademt. Middels haar humor, ongegeneerde nieuwsgierig -en eerlijkheid lokt ze jong en oud mee in werelden die zich in ons hoofd en daarbuiten leven waar we allemaal soms stil van worden.