© Bas de Brouwer

The Returned

Theater RAST | Ada Ozdogan
  • vr 8 mrt
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal

The Returned is een spannend science fiction verhaal over vriendschap, eenzaamheid en het universum. 

Na het succes van de Tarantinoesque western GRACE, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023, stort Ada Ozdogan zich op het sci-fi genre, waarin ze wederom een eerbetoon brengt aan de makers die haar gevormd hebben.

In een kleine stad delen vier jeugdvrienden een verschrikkelijke herinnering. Masha, Gregory, Janis en Sander verdwenen drie dagen van de radar tijdens een schooltripje naar de kermis, waar zij via een lachspiegelpaleis door buitenaardse wezens naar een andere dimensie werden geleid. 

Toen ze terugkeerden werd het verhaal van de vrienden al snel in de doofpot gestopt door engenekkerige mannen in pakken. 25 Jaar later is Masha, een mislukte loser van een filmmaker, vastberaden om de waarheid aan het licht te brengen. Hiervoor heeft ze Gregory, Janis en Sander nodig. Maar de anderen, ieder getekend door hun eigen demonen, hebben daar helemaal geen zin in. Terwijl hun gedeelde verleden wordt opgerakeld, lijken ook de buitenaardse wezens, die ooit het lot van dit viertal hebben gevormd, terug te komen. 

Maak je klaar voor een supernatural verhaal, bijna ongeloofwaardig, over vriendschap, eenzaamheid en het universum. 

Over Theater RAST

Theater RAST staat met haar voeten in de veranderende samenleving. Vanuit het Turks-Nederlandse DNA reageren onze makers op theatrale wijze op wat er om ons heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan culturen en conflicten die voor veel mensen ver van hun bed lijken. En of het nu gebeurt met de dramaturgisch gefundeerde, muziektheatrale aanpak van Şaban Ol, de koerdisch-etnische bril van Celil Toksöz, de gestileerde benadering van Ada Ozdogan of de feministische urban storytelling van Aysegül Karaca, Theater RAST brengt verhalen die niet vanzelfsprekend op de Nederlandse podia te zien zijn.

Credits, cast & crew

concept & regie Ada Ozdogan tekst Anne Hofstra en Ada Ozdogan met tekstbijdragen van Leandro Ceder, Rosa van Leeuwen, Elly Scheele, Imke Smit, Bram Walter tekstbegeleiding Nathan Vecht spel Leandro Ceder, Rosa van Leeuwen, Imke Smit, Bram Walter dramaturgie Anne Hofstra scenografie Anne Claire de Breij kostuum Alexandra Vilcov sound design Marijn Brussaard lichtontwerp Tim Van’t Hof regieassistent Goosje Leeuwenstein techniek Diablo Mense productieleider Evan Asselbergh