Bijlmerboogie

Stichting FREE&STYLE | Gregory 'Shaggy' Albertzoon
  • zo 21 apr
    14:00 - 18:00
    BPT Pop-Up Podium In De Poort

Bijlmerboogie, dé cypherjam voor B-boys & B-girls in Amsterdam Zuidoost, begon in oktober 2022. Het ontstond uit de behoefte om deze dansers een plek te bieden in Zuidoost, waar ze uit Amsterdam en omliggende steden zoals Purmerend, Zaandam, Amstelveen en Almere samenkomen.

Het evenement is geschikt voor alle leeftijden, met een speciale uitnodiging voor de jongste generatie in Break & Hip Hop. Voor deze editie hebben we 2 verschillende jams: een voor de B-boys & B-Girls en een tweede area voor de Hip Hop Freestylers.

Voor alle leeftijden.

Over stichting Free&Style

Stichting Free&Style is opgericht in 2015 met als doel de dansers van Zuidoost meer kansen en zichtbaarheid te bieden. Gregory Shaggy, de oprichter, heeft zich vanaf het begin van zijn carrière ingezet voor de jongere generaties Hip Hop dansers uit het stadsdeel.

Hij begeleidt, coacht, adviseert en faciliteert deze community op het gebied van training, podiumoptredens, studiekeuze voor dansopleidingen en ondernemerschap. Sinds de oprichting van de stichting in 2015 zijn er evenementen en een hip hop danshuis in Zuidoost gerealiseerd om deze ideële doelen te verwezenlijken. Momenteel fungeert het huis als thuisbasis voor verschillende community's in uiteenlopende stijlen. Free&Style is uitgegroeid tot een nationale dans hotspot met internationale bezoekers, bekend om het verbinden, faciliteren en zichtbaar maken van Amsterdamse dansers.

Door de jaren heen zijn er succesvolle samenwerkingen tot stand gekomen met organisaties zoals Kwaku Summer Festival, Bijlmer Parktheater, Amsterdam Breaking, Black Achievement Month, Meervaart en het Stadsdeel Amsterdam Zuidoost.

Credits, cast & crew

Free&Style, Bijlmer Boogie, Gregory Shaggy