© Bart Grietens

Sticks

Oorkaan & Percossa
Thema's | Humor & ritme
  • ma 27 nov
    10:00 - 10:55
    Theaterzaal
  • ma 27 nov
    12:30 - 13:25
    Theaterzaal

HOE KLINKT OER? 

In Sticks ontdek je samen met de vier virtuoze slagwerkers van Percossa hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen. Hoe je muziek kunt maken zonder muziekinstrumenten en hoe je je oren kunt openen voor geluiden die je nog nooit hoorde, zoals het ritme van vuur, musicerende dieren en spannende klanken uit de natuur. Een percussieconcert vol humor, van vier oer-nette mannen die misschien wel niet zo beschaafd zijn als ze doen voorkomen.

Duur: 60 minuten

Verrukkelijk kinderconcert van hoog theatraal niveau (…) Sticks is precies wat je hoopt dat een concert voor kinderen is: de hoogste kwaliteit op muzikaal én theatraal niveau. (…) Het begint meteen al goed, met kurkentrekkers, bezems en een muziekstandaard die als amoebes door de ruimte zweven. De vier mannen manipuleren de objecten. Ze bewegen zich opvallend soepel over de speelvloer, ze zijn bijna evenveel acteur als percussionist.

Theaterkrant

Over Oorkaan & Percossa

Percossa en Oorkaan maakten eerder de succesvolle producties Tijgers op de Trap (2016) en De Gebroeders Kist, de internationale hit die al 10 jaar over de hele wereld toert. Voor Sticks hebben ze opnieuw de handen in een geslagen.

Credits, cast & crew

Op het podium - spel Percossa: Eric Robillard, Frans Kemna, Freek Koopmans, Janwillem van der Poll / Achter de schermen - regie Jochem Stavenuiter / dramaturgie Marijn van der Jagt / decor Hester Jolink /  kostuums Johanna Trudzinski / muzikaal adviseur René Spierings / artistieke leiding Caecilia Thunnissen & Erin Coppens