©Kamerich & Budwilowitz

Gezocht: Konijn (3+)

Maas Theater en Dans
VOORJAARSVAKANTIE
  • wo 21 feb
    15:00 - 15:45
    Theaterzaal

Ervaar de magie van Marley's Voorleesmoment! Laat je betoveren door prachtige verhalen voordat het podium tot leven komt. Kom vroeg en laat je meeslepen naar een wereld vol avontuur en fantasie, gratis toegankelijk.

In Gezocht: konijn gaan drie politieagenten op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Ze graven overal holen zonder daar een vergunning voor te vragen, eten wortels waar ze niet voor hebben betaald en poepen op straat. Ze hebben enorme oren, maar luisteren ho maar. Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop, steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. Help je ons mee deze zaak op te lossen?

Uit de pers

"Het mooi vormgegeven miniatuurspel, met politiepoppetjes die met loeiende sirene jacht maken op het slimme konijntje, is een feest. Niet alleen kinderen, maar ook ouders krijgen er geen genoeg van om te zien hoe er steeds meer brutale konijnen door de stad huppelen." (Trouw)

Over regisseur René Geerlings

Sinds 2011 toert Gezocht: konijn van regisseur René Geerlings langs theaters en festivals in Nederland, België, Engeland, Schotland, Oostenrijk en Turkije. In 2023 keert Gezocht: Konijn terug naar de Nederlandse theaters. 

René Geerlings vertelt over Gezocht: Konijn

“Toen ik gevraagd werd iets te maken voor 3+, dacht ik "Hoe krijg je die peuters eigenlijk stil". Zelf was ik toen ik zo oud was altijd zwaar onder de indruk van politieagenten. Het zou dus CSI Miami moeten worden voor driejarigen. Ook wilde ik iets doen met schaal, zodat de doelgroep zich eens groot zou voelen in plaats van klein. Vandaar de maquette.”

Deze voorstelling is Nederlands gesproken.

Een oergeestige voorstelling (...) Gecombineerd met heerlijk slapstickspel van drie vaardige acteurs is de voorstelling een klein feestje voor iedereen vanaf drie jaar.

Theatermaker

Programma

14.15 uur start Marley's Magisch Voorleesmoment in de foyer (gratis toegang)

14.45 uur einde voorleesmoment

15.00 uur start voorstelling Konijn: Gezocht in de theaterzaal

15.45 uur verwachte eindtijd

 

Marley's Magisch Voorleesmoment

Voorafgaand aan de voorstelling van Gezocht: Konijn word er voorgelezen door Marley van Marley Praat Passie tijdens Marley's Magisch Voorleesmoment. Marley helpt kinderen zich te ontwikkelen door verhalen voor te lezen. Maar het gaat verder dan alleen maar "even een boekje voorlezen". Zie het als een mini-voorstelling.

Tijdens Marley's Magisch Voorleesmoment genieten kinderen van prachtige verhalen die hun eigen verbeeldingskracht voeden. In het voorgelezen verhaal kunnen ze zichzelf herkennen of iets nieuws leren: een nieuwe situatie, een nieuwe emotie, nieuwe woorden.

Uit deze momenten kunnen de meest bijzondere gesprekken voortkomen, zowel meteen na het voorlezen als later thuis.

Dit onderdeel is gratis te bezoeken. 

Credits, cast & crew

Regie/decor René Geerlings / Spel Henke Tuinstra, Gianni Noten, Sytze Bouma / Regieadvies Dorien Folkers, Moniek Merkx / Regie-assistent Esther Schouten

Bekijk onze thema's