©Jennifer Knuchel

Nu mijn borsten eraf zijn kunnen we dichter bij elkaar liggen

Coproductie Stichting Nieuwe Makers en Raymi Sambo Maakt
  • zo 5 nov
    15:00 - 16:45
    Inclusief nagesprek met Carmen Lamptey
    Theaterzaal

Caro Ilias is non-binair, geen man en geen vrouw. Vanaf het moment dat Caro Ilias afscheid nam van diens borsten besloot die nooit meer verborgen te houden wie die is. Maar jezelf leren accepteren kan een hele zoektocht zijn.

Caro Ilias transitieproces vormt de leidraad van Nu mijn borsten eraf zijn kunnen we dichter tegen elkaar liggen, met als grote vraag: Hoe samen jezelf te zijn? Caro Ilias wil feest vieren voor wie we zijn. Samen met jou. Een feestje voor het omarmen van jezelf, ook wanneer je omgeving dit spannend vindt. In de voorstelling toont Caro Ilias diens persoonlijke zoektocht naar verbinding, angst voor afwijzing en bovenal de schoonheid van het worden van jezelf.

Je bent uitgenodigd op dit moderne huisfeestje met livemuziek, voor het worden van de versie van jezelf waarin jij je thuis voelt.

Misschien ben ik wel een heel vrouwelijke homoseksuele jongen
Die gedachte is als een eerste bezichtiging
Mijn eerste studentenkamer van 8 vierkante meter
Waar de spullen nog niet van mij zijn, maar je ineens alle potentie voelt

"De Feijter maakt indringend tastbaar hoe het is om in een samenleving te leven waarin iedereen continu een mening lijkt te hebben over je bestaansrecht. "

Marijn Lems - Theaterkrant

Programma

Het nagesprek vindt gelijk na afloop in de theaterzaal plaats, en zal zo'n 15 minuten duren. Caro Ilias de Feijter van Stichting Nieuwe Makers en Carmen Lamptey gaan dan in gesprek met het publiek over de voorstelling.

Over Carmen Lamptey

Carmen Lamptey (1993) is theatermaker, docent en ontwikkelaar van kunsteducatie. Zij studeerde in 2014 af aan de opleiding Docent Theater aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en in 2019 heeft zij de Master Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten afgerond. Op het moment is zij werkzaam als studieleider van de opleiding Docent Theater aan de HKU. Met haar werk creëert zij een vorm waar ongepolijste, eerlijke en hedendaagse stemmen van jonge mensen podium krijgen. Daarbij staat zij voor het belang van uitstellen van het oordeel, zodat er ruimte ontstaat om elkaar te ontmoeten

Credits, cast & crew

Concept, spel & tekst Caro Ilias de Feijter / Eindregie Marleen Hendrickx / Dramaturgie Sarah Goorhuis Co-auteur Ayden Carlo Vormgeving Marcel Kranendonk Muziek Mathijs de Valk / Techniek Jay van Herk /  Producent Stichting Nieuwe Makers / Co-producent Raymi Sambo Maakt ​