©Bart Grietens

Milky Way (8+)

Maas Theater en Dans
Meivakantie
  • do 2 mei
    15:00 - 15:50
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

Doe mee aan onze GIF-workshop, onderdeel van het randprogramma voor en na de voorstelling Milky Way. Voor de starttijd, bekijk het programma verder op de pagina.

Zittend op een muurtje van het sportveld bij school. Alleen. iedereen weg. Met een knikker in je hand en muziek op je oortjes. Je staart de lucht in, totdat je ogen prikken en wolkenkleuren vervagen. Bijna val je van de muur terwijl je op dat muurtje zit met al je vragen. Waarom kan ik me alleen voelen terwijl er zoveel is in dit grote universum? Hoe kan het dat de aarde zo groot is, maar een stip in de Melkweg? Waarom moeten mijn sneakers op de groei gekocht? Wanneer ben ik uitgegroeid of ben ik dat nooit? Of krimp ik nadat ik maximaal ben gegroeid?

En net op dat moment rolt er iemand het sportveld op, als een knikker of meteoriet. En vanaf dan ben je niet meer alleen met je vragen…

Milky Way is een fantasierijke, fysieke theatervoorstelling die gaat over je soms eenzaam voelen, maar daar samen in zijn. Een voorstelling die gaat over het hangen tussen kind en volwassen zijn en het in beweging zetten van je vragen. En vooral over het vertrouwen hebben dat er iemand zal komen die er voor je zal zijn wanneer je van een muurtje dreigt te vallen.

Inventief avontuur vol speelse en originele acties.

de Volkskrant ★ ★ ★ ★

Programma

Workshop: GIF it to me

Doe mee aan een superleuke activiteit voor en na de voorstelling Milky Way (8+)! Je kunt op elk gewenst moment meedoen.

Deel jouw eigen miniverhaal in een GIF. Tijdens deze workshop maak je je eigen vier seconden durende GIF waarin je een boodschap uitbeeldt met grafische elementen, achtergrondanimaties en acteerwerk voor een green screen. Het resultaat? Een unieke creatie die je meteen kunt bekijken en delen met de wereld! 

Vanaf 14.00 uur gratis workshop  GIF it to me in de foyer, deelname is op elk moment mogelijk.

15.00 uur einde 

15.00 uur start voorstelling Milky Way

16.00 uur verwachte eindtijd

Vanaf 16.00 uur gratis workshop GIF it to me in de foyer, deelname is op elk moment mogelijk.

17.00 uur einde 

Over maker Freek Nieuwdorp

Freek Nieuwdorp is geen onbekende in de theaterwereld. Als speler speelde hij in voorstellingen van Maas onder regie van Moniek Merkx, maar ook in voorstellingen van Jakob Alhbom Company en 155 (eenvijfvijf). Ook is hij onderdeel van de artistieke kern van jeugdtheatercollectief Meneer Monster.

In het kader van het talentontwikkelingsprogramma FRIS van Maas maakte Freek in 2022 de voorstelling Nog FF. Deze voorstelling werkt Freek nu uit tot een volledige tourneevoorstelling Milky Way. Freek staat bekend om zijn fysieke manier van spelen waarbij beweging en het lijf centraal staan.  

Credits, cast & crew

van Freek Nieuwdorp / met Freek Nieuwdorp, Arnold Putt, Tyrone Menig / muziek Tyrone Menig / kostuums Arnold Putt / coaching René Geerlings