Arm met een dure smaak

HNTJong
Randprogramma vooraf: documentaire Buy Now, Pay Later
 • di 12 mrt
  18:30 - 19:00
  Ticket €5,00 Inclusief soep
  Foyer
 • di 12 mrt
  20:00 - 21:10
  Theaterzaal

Drie jonge mensen dromen van een leven zonder geldzorgen maar moeten ondertussen dealen met de ruwe realiteit. Ondertussen laten de socials zien dat living in luxury echt haalbaar is. Illusie of reality?

 

Voorafgaand aan de voorstelling  Arm met een dure smaak wordt de documentaire Buy Now, Pay Later vertoond. Dit is een driedelige documentaire over verborgen armoede en de invloeden van sociale media. Je ticket is inclusief een soepje.

Brienne, Nourdin en Shanna zijn nu eindelijk de trendsetters. De smaakmakers. Dat denken ze. Dat hopen ze. Ze doen zich rijk voor, maar the struggle is real. Je hoopt dat niemand door heeft wat er allemaal aan de hand is. Dat je thuis je lunchbox niet gevuld krijgt. Dat je geen vaste veilige woonplek hebt, dat je je constant anders voor moet doen.

Ze zitten bij elkaar in de klas, elk met een geheim. Langzaam ontdekken ze meer van elkaar en dromen van een andere wereld, een wereld waarin ze rijk zijn. Maar steeds worden ze ruw de realiteit in getrokken want je mist nog je Air Max, je thuis en je plek.

Over Gavin-Viano

Regisseur Gavin-Viano studeerde in 2020 af aan de Toneelacademie Maastricht als regisseur en maakt uitgesproken visuele voorstellingen over gemeenschappen en onderwerpen die in de samenleving niet goed gehoord worden. Op dit moment rond hij na drie voorstellingen het ontwikkelingstraject bij Frascatie producties af.

“Doordat ik in armoede ben opgegroeid, werd ik gestimuleerd door mijn familie om boeken en verhalen  te schrijven, een gezin waar Gospelmuziek heel belangrijk was. Nu regisseer ik voorstellingen waarin zowel tekst, fysiek theater als muziek als een saamhorige explosie een verhaal vertellen.” regisseur Gavin-Viano

Deze voorstelling is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar. 

Kijk hier de televisie-uitzending De Societeit (NPO2) terug, waarin theatermakers Priscilla Vaudelle en Gavin-Viano samen met neurowetenschapper Barbara Braams praten over geldproblemen bij jongeren.

Deze theatermakers willen geldproblemen bij jongeren bespreekbaar maken: ‘Er wordt te snel geoordeeld’.

de Volkskrant

Programma

18.30 uur documentaire Buy now, pay later van Isaura Sanwirjatmo in de theaterzaal

19.00 uur einde documentaire

19.00 uur soep & broodje in de foyer

20.00 uur start voorstelling Arm met een dure smaak in de theaterzaal

Aantal plaatsen: 50

Documentaire Buy Now, Pay Later

In deze documentaire zien we het luxe leven voorbij flitsen. Je wordt overspoeld door fin-fluencers, de crytoguru’s en dropship-kings die in hun Lambo’s door Dubai rijden, maar tegelijkertijd proberen ze een cursus aan jou te verkopen. Influencers vliegen je om de oren terwijl ze met shopvlogs je verleiden de laatste merkkleding te kopen. De beautyqueens laten zien hoe je een andere versie van jezelf krijgt. Dankzij afterpay-apps zoals Klarna bezit jij nu dezelfde merkkleding en beautyproducten, op afbetaling.

De online wereld laat zien dat alles mogelijk is, de dagelijkse realiteit is een totaal ander verhaal en vertelt niet over de consequenties, de mislukkingen en wat werkelijk waarde heeft. Welke wereld is realiteit en welke zie je overal om je heen?

Documentairemaker Isaura Sanwirjatmo duikt in het jongerenleven van Rotterdam-Zuid, onderzoekt hoe zij geinfluenced worden en wat zij merken van armoede om hen heen. Samen met regisseur Gavin-Viano volgt ze daarnaast het traject bij de voorstelling Arm met een dure smaak en praten ze over online verleidingen en opgroeien op Zuid.

 

Credits, cast & crew

tekst en regie Gavin-Viano / acteurs Rochelle Deekman, Marouan Bendehmane, Florence Vos Weeda  / videokunstenaar & lichtontwerper Wes Broersen / scenograaf Arinth Foekema / stylist Madlyn Saswin & APL AGENCY / muziek Jan Baars, Donna Lugassy & Gavin-Viano / dramaturg Martine Manten / educatiemakers Dimphna van Kempen & Martha Villada Márquez