Zus ‘n Zo Festival: Night

met Babs Gons, Radna Fabias, Lisette Ma Neza, Djuwa Mroivili, Aspha Bijnaar, Junadry Leocaria, Jurgera Hassell, Juliana Martina en host Jennifer Muntslag
  • vr 15 mrt
    20:00 - 22:00
    Theaterzaal

Sometimes a word or an argument will trigger a poem - Ama Ata Aidoo

Tijdens de feestelijke opening van Zus ‘n Zo Festival vieren we Internationale Vrouwendag met een avond vol spoken word, poëzie, muziek en dans. 

Een geweldige festivalavond met een poëzievoordracht door Radna Fabias, een opening essay van Aspha Bijnaar, Dwuja Mroivili begeleidt op de piano de muzikale poetry van Lisette Ma Neza, spoken word door Jurgera Hassell, muziek van Juliana Martina en dans door Junadry Leocaria. Dat allemaal samen met de geweldige host Jennifer Muntslag en VJ Aineko.

Met: Babs Gons, Radna Fabias, Lisette Ma Neza, Djuwa Mroivili, Aspha Bijnaar, Junadry Leocaria, Jurgera Hassell, Juliana Martina en host Jennifer Muntslag.

Geïnspireerd door het werk van de iconische Ghanese feministische schrijver Ama Ata Aidoo nodigen we schrijvers en artiesten uit om te praten over het thema ‘Zusterschap In Verzet’. Samen reflecteren we op de kracht van zusterschap in tijden van slavernij, maar ook in het heden waar nog vele littekens zichtbaar zijn. Wat nemen we mee en wat laten we achter?

Het herdenkingsjaar slavernijverleden staat in het teken van luisteren en erkennen. Zus ‘n Zo wil vooral de stemmen en verhalen van vrouwen rondom deze geschiedenis belichten. Wie waren zij? Hoe hebben zij bijgedragen aan het verzet? Wat is hun nalatenschap?

Over Zus ‘n Zo

Zus ‘n Zo is een literair platform voor intersectioneel feminisme dat het werk van vrouwen en gender-nonconforming mensen centraal stelt en toegankelijk maakt voor een breed publiek. Met het platform wil Zus 'n Zo intersectioneel feministische literatuur onder de aandacht brengen: we schijnen ons licht op de verhalen en stemmen van feministische schrijvers van kleur.

Volg Zus 'n Zo hier op Instagram en bezoek de website voor meer informatie: www.zusnzo.com 

 

Ontdek meer