Zomerfestival - L-groepen: Ewaja

Jeugdtheaterschool Zuidoost
Première
  • zo 16 jun
    19:30 - 20:30
    L groepen
    Theaterzaal

‘’Snap me fingers in m’n sprookje en dan zie je me niet meer, ben mezelf in wat ik doe. Dit heeft niemand me geleerd. Jullie style is outdated, het is niet geavanceerd, deze shit dat is precies hoe ik me identificeer.’’

JTSZO Zomerfestival 14, 15 en 16 juni 

De  seizoensfinale van Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) waar de jonge bewoners van Amsterdam en omstreken een creatief podium krijgen om hun eigen verhalen te vertellen. 

"Se wo were fi na wosankofa a yenkyi " (Het is niet verkeerd om terug te gaan voor wat je vergeten bent).

Het JTSZO Zomerfestival 2024 staat in het teken van Sankofa,  een woord uit de Akan stam van Ghana. Het betekent letterlijk: het is geen taboe om te halen wat dreigt te worden achtergelaten. Het bijbehorende symbool toont een vogel die met zijn poten stevig naar voren is gericht, maar naar achteren kijkt. ''Ga terug en neem mee''. De Akan geloven dat het verleden dient als leidraad voor de toekomst. Door terug te kijken en daarvan te leren, bouw je aan een sterke toekomst. Wijsheden waar we op dit moment niet vaak genoeg aan herinnerd kunnen worden. 

Alle groepen - de allerjongsten tot en met onze meest ervaren spelers - hebben gewerkt vanuit dit thema. De makers hebben op basis van leeftijdsgroepen en ervaring een invalshoek gekozen om samen met de spelers een presentatie voor te bereiden. De verschillende onderwerpen, ervaringen en disciplines komen aan bod. 

Programma

>>Vr 14 jun – 17.00 uur: Theater Mix And Match en M-Groep
>>Vr 14 jun – 20.30 uur: Liefdeslied en Blaka Diamanti
>>Za 15 jun – 10.00 uur: Groepen 2+ en 4+
>>Za 15 jun – 12.00 uur: Groepen 6+ en 8+
>>Za 15 jun – 19.00 uur: Groepen 10+ en S+
>>Zo 16 jun – 19.30 uur: L-Groepen: Ewaja

Deze voorstelling maakt deel uit van het JTSZO Zomerfestival 14, 15 en 16 juni.
Meer informatie of volgend jaar meedoen: www.jtszo.nl
De auditie voor de 12+ lessen is op 15 september. 

Deze presentatie wordt mede mogelijk gemaakt en is voor alle Amsterdammers toegankelijk dankzij steun van het Amsterdam Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie, het Bijlmer Parktheater en MDT-Urban Talentz, een MDT project mogelijk gemaakt door ZonMw en de ministeries van VWS en OCW.

Credits, cast & crew

Regie Isabella D. Kovács  / Regieassistent Giacomo Steinbach / Spelers Vanessa Boateng, Vanilla Richardson Bonsu, Navareno Cooman, Nexsedra Esser, Lou Hendrickx, Lourdes Klu, Jaely Lackin, Kaydee Ommel, Kira Ormskerk, Nicole Terebieniec, Jerremaihn Vlieger