Zomerfestival: Theater Mix and match en M-groep

Jeugdtheaterschool Zuidoost
Double bill
  • vr 14 jun
    17:00 - 19:00
    Theaterzaal
  • Exclusief online transactiekosten €1,50

Mix & Match 10+: ‘Buitengewoon’

Welkom bij de eerste presentatie van de Mix & Match groep. De eerste neurodiverse theaterklas van de JTSZO. Afgelopen periode hebben we geïnspireerd op het thema Sankofa en de eigen verhalen van de spelers een presentatie gemaakt. We hebben met elkaar gedanst,  geïmproviseerd, gezongen en gesprekken gevoerd over jezelf zijn maar ook over wat het betekent als dat niet kan.

Hoor ik er bij?
Mag ik meedoen met de rest? Moet ik zijn zoals de rest?
Vertrouw op jezelf. Je bent buitengewoon!

M-groep: ‘Vergeten’ | Première

“Stel je voor. We slaan je open als een boek. Of vouwen je voorzichtig, heel voorzichtig open als een landkaart. Een legacy een verhaal. Wat zien we?”

Wat als je in een wereld vol drukte, prikkels, haast en allerlei verwachtingen even niet meer weet wie je bent? Hoe te leven? En hoe je na wankelen en struikelen op kunt staan? Kon je de tijd maar even stil zetten. Of zelfs terugspoelen naar vroeger. 

In VERGETEN vlucht Alice in een andere wereld, waar vreemde figuren verschijnen met verschillende wijsheden. Ze herinneringen haar aan de kracht die binnen in haar ligt verscholen. 

Een coming of age verhaal, gebaseerd op Alice in Wonderland, waarin zes jongeren op zoek gaan naar zichzelf, naar hun legacy.

JTSZO Zomerfestival 14, 15 en 16 juni 

De  seizoensfinale van Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) waar de jonge bewoners van Amsterdam en omstreken een creatief podium krijgen om hun eigen verhalen te vertellen. 

"Se wo were fi na wosankofa a yenkyi " (Het is niet verkeerd om terug te gaan voor wat je vergeten bent).

Het JTSZO Zomerfestival 2024 staat in het teken van Sankofa,  een woord uit de Akan stam van Ghana. Het betekent letterlijk: het is geen taboe om te halen wat dreigt te worden achtergelaten. Het bijbehorende symbool toont een vogel die met zijn poten stevig naar voren is gericht, maar naar achteren kijkt. ''Ga terug en neem mee''. De Akan geloven dat het verleden dient als leidraad voor de toekomst. Door terug te kijken en daarvan te leren, bouw je aan een sterke toekomst. Wijsheden waar we op dit moment niet vaak genoeg aan herinnerd kunnen worden. 

Alle groepen - de allerjongsten tot en met onze meest ervaren spelers - hebben gewerkt vanuit dit thema. De makers hebben op basis van leeftijdsgroepen en ervaring een invalshoek gekozen om samen met de spelers een presentatie voor te bereiden. De verschillende onderwerpen, ervaringen en disciplines komen aan bod. 

Programma

>>Vr 14 jun – 17.00 uur: Theater Mix And Match en M-Groep
>>Vr 14 jun – 20.30 uur: Liefdeslied en Blaka Diamanti
>>Za 15 jun – 10.00 uur: Groepen 2+ en 4+
>>Za 15 jun – 12.00 uur: Groepen 6+ en 8+
>>Za 15 jun – 19.00 uur: Groepen 10+ en S+
>>Zo 16 jun – 19.30 uur: L-Groepen: Ewaja

Deze voorstellingen maken deel uit van het JTSZO Zomerfestival 14, 15 en 16 juni.
Meer informatie of volgend jaar meedoen: www.jtszo.nl
De 12- lessen op de zaterdag beginnen weer op 7 september, de woensdag lessen op 11 september  en de auditie voor de 12+ lessen is op 15 september. 

Deze presentaties worden mede mogelijk gemaakt en zijn voor alle Amsterdammers toegankelijk dankzij steun van ouders en verzorgers, het Amsterdam Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie, het Bijlmer Parktheater.
It takes a community to raise a child!

 

Credits, cast & crew

Mix & Match 10+: ‘Buitengewoon’

Regie Emése van der Steen & Leonne de Jong / Spelers Ade Kime, Inssaf El bakkali, Guilliani Koornaar, Kimora Theme, Andy Paul Afful, Reshayno Tilburg

M-groep ‘Vergeten’

Regie Zora de Vos / Regieassistent Raffello Oostburg / Spelers Kayla Verdooren, Sofia Pint Lyon, Marharyta Orekhova, Ksenija Bilbija, India Tardy, Blessing Aihebholoria