Zomerfestival - Groepen 10+ en S+

Jeugdtheaterschool Zuidoost
Triple bill
  • za 15 jun
    19:00 - 21:00
    Theaterzaal

10+ wo: ‘Nooit meer op hoge hakken’

Het is 3024.
Iedereen leeft volgens het boekje. Niet zomaar een boekje, maar het ‘boekje der alle antwoorden’. Er zijn geen oorlogen meer, mensen weten hoe zij moeten communiceren, hoe zij het schoolsysteem moeten doorlopen, iedereen heeft banen, iedereen heeft eten, niemand is arm, niemand heeft spijt, omdat wij allen hebben geleerd van het verleden. De mens is er eindelijk. Wij komen binnen in een normale dag van bewoners van Amsterdam in 3024. Maar in een leven waar alles al is geleerd, wat valt er dan nog te leren? Te leven? 

Regie Jeffrey Flu, Carmen Lamptey / Spelers Lisa, Jinalies, Channing, Inaya, Dalia, Leah, Esmee, Charlotte, Mila

10+ za: ‘De Dropping’

Het zijn de meest belangrijkste momenten van je leven op de basisschool. De schoolkamp, een moment waar je als achtste groepers een week lang kan genieten van elkaar. Griezelige verhalen vertellen, toffe spelletjes spelen en zo veel mogelijk snoepen met elkaar. Alleen heeft het fantastische schoolkamp ook z'n nadelige gevolgen, weten dat je op een gegeven moment afscheid gaat nemen van elkaar - maar hoe kan je dat doen als de mensen waarmee je bent opgroeit zoveel voor je betekenen. Bo zit in deze moeilijke fase en hij maakt zich zorgen over wat er na de basisschool komt, hij is zo gehecht aan wat ie nu heeft en is bang om het allemaal te verliezen. In de voorstelling "De Dropping" maken zij samen de gekste dingen mee in een groot bos! Kunnen ze er samen uitkomen en het kamp vinden of raken ze verdwaald en komen ze nooit meer terug.

Regie Jeffrey Flu, Joshua Halman, Annastasia Kah / Spelers Adjoa, Talahatu, Isis, Kes, Keyani, Mustafa, Jacemara, Zoë, Marie, Beau, Nova, Réyenn, Esperanza, Zurailey


PAUZE


S-groep: ‘Uit de War’ | Première

In de voorstelling volgen we een meisje dat ons meeneemt in haar zoektocht naar haar eigen verlangens en wensen. We duiken in de wereld van haar dagboek, vol dilemma’s en moeilijke keuzes. Welk pad zal zij uiteindelijk gaan bewandelen?

Regie Isabella Bikker & Emilie Calf / Spelers Darko Coeriel, Miracle Read, Naim Fidan, Bodil Rijdijk, Andile Lisse, Selena Reemnet, Pelle Racké, Maya van der Veldt, Uraixa Ramparichan, Maranna Cox, Shayne-lee Levis

JTSZO Zomerfestival 14, 15 en 16 juni 

De  seizoensfinale van Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) waar de jonge bewoners van Amsterdam en omstreken een creatief podium krijgen om hun eigen verhalen te vertellen. 

"Se wo were fi na wosankofa a yenkyi " (Het is niet verkeerd om terug te gaan voor wat je vergeten bent).

Het JTSZO Zomerfestival 2024 staat in het teken van Sankofa,  een woord uit de Akan stam van Ghana. Het betekent letterlijk: het is geen taboe om te halen wat dreigt te worden achtergelaten. Het bijbehorende symbool toont een vogel die met zijn poten stevig naar voren is gericht, maar naar achteren kijkt. ''Ga terug en neem mee''. De Akan geloven dat het verleden dient als leidraad voor de toekomst. Door terug te kijken en daarvan te leren, bouw je aan een sterke toekomst. Wijsheden waar we op dit moment niet vaak genoeg aan herinnerd kunnen worden. 

Alle groepen - de allerjongsten tot en met onze meest ervaren spelers - hebben gewerkt vanuit dit thema. De makers hebben op basis van leeftijdsgroepen en ervaring een invalshoek gekozen om samen met de spelers een presentatie voor te bereiden. De verschillende onderwerpen, ervaringen en disciplines komen aan bod. 

Programma

>>Vr 14 jun – 17.00 uur: Theater Mix And Match en M-Groep
>>Vr 14 jun – 20.30 uur: Liefdeslied en Blaka Diamanti
>>Za 15 jun – 10.00 uur: Groepen 2+ en 4+
>>Za 15 jun – 12.00 uur: Groepen 6+ en 8+
>>Za 15 jun – 19.00 uur: Groepen 10+ en S+
>>Zo 16 jun – 19.30 uur: L-Groepen: Ewaja

Deze voorstellingen maken deel uit van het JTSZO Zomerfestival 14, 15 en 16 juni.
Meer informatie of volgend jaar meedoen: www.jtszo.nl
De 12- lessen op de zaterdag beginnen weer op 7 september, de woensdag lessen op 11 september  en de auditie voor de 12+ lessen is op 15 september. 

Deze presentaties worden mede mogelijk gemaakt en zijn voor alle Amsterdammers toegankelijk dankzij steun van ouders en verzorgers, het Amsterdam Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie, het Bijlmer Parktheater.
It takes a community to raise a child!