Zomerfestival: Achter de wolken en Blaka Diamanti

Young Zo by JTSZO
  • vr 14 jun
    20:30 - 22:00
    Theaterzaal

Achter de wolken

‘Ik wil een ongelukkige verliefdheid, dat ik van je houd en dat ik weet dat het maar tijdelijk zal zijn. Ik wil die pijn. Misschien durf ik de verantwoordelijkheid niet aan en ga ik er daarom al vanuit dat het niet gaat werken. Ik ben bang voor de hoop, bang dat je straks mijn hand zal loslaten. Stel dat jij iets anders besluit dan ik. Waarom is er voor zoiets zoveel dapperheid nodig? Hoe duidelijk is het dat ik je nodig heb?’ 

Blaka Diamanti

Wat doet het gebrek aan juiste representatie, stereotiepe beelden en onbereikbare schoonheidsidealen - onder andere op sociale media - met het zelfbeeld van jonge vrouwen van kleur. Ziet zij zichzelf in de spiegel of het beeld dat de samenleving van haar geschetst heeft? Welkom in ons hokje.

 

JTSZO Zomerfestival 14, 15 en 16 juni 

De  seizoensfinale van Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) waar de jonge bewoners van Amsterdam en omstreken een creatief podium krijgen om hun eigen verhalen te vertellen. 

"Se wo were fi na wosankofa a yenkyi " (Het is niet verkeerd om terug te gaan voor wat je vergeten bent).

Het JTSZO Zomerfestival 2024 staat in het teken van Sankofa,  een woord uit de Akan stam van Ghana. Het betekent letterlijk: het is geen taboe om te halen wat dreigt te worden achtergelaten. Het bijbehorende symbool toont een vogel die met zijn poten stevig naar voren is gericht, maar naar achteren kijkt. ''Ga terug en neem mee''. De Akan geloven dat het verleden dient als leidraad voor de toekomst. Door terug te kijken en daarvan te leren, bouw je aan een sterke toekomst. Wijsheden waar we op dit moment niet vaak genoeg aan herinnerd kunnen worden. 

Alle groepen - de allerjongsten tot en met onze meest ervaren spelers - hebben gewerkt vanuit dit thema. De makers hebben op basis van leeftijdsgroepen en ervaring een invalshoek gekozen om samen met de spelers een presentatie voor te bereiden. De verschillende onderwerpen, ervaringen en disciplines komen aan bod. 

Programma

Vr 14 jun – 17.00 uur: Theater Mix And Match en M-Groep

Vr 14 jun – 20.30 uur: Liefdeslied en Blaka Diamanti

Za 15 jun – 10.00 uur: Groepen 2+ en 4+

Za 15 jun – 12.00 uur: Groepen 6+ en 8+

Za 15 jun – 19.00 uur: Groepen 10+ en S+

Zo 16 jun – 19.30 uur: L-Groepen: Ewaja

Over JTSZO Zomerfestival

Deze voorstellingen maken deel uit van het JTSZO Zomerfestival 14, 15, 16 juni.

Met Young-ZO speelt JTSZO in op de behoefte van jonge creatieven om meer zelfstandig en flexibel te kunnen werken aan eigen materiaal. In onze huiskamer locatie binnen de broedplaats Heesterveld Creative Community biedt JTSZO wekelijks ruimte aan deze projecten. Deze locatie dient als ‘safe space’ om zonder een hoge prestatiedruk ideeën te onderzoeken. 

Meer informatie: www.jtszo.nl | www.instagram.com/jtszo

Credits, cast & crew

Achter de wolken / Regie Anne Nolte / Acteurs Sonja Wulms en Orlando do Brito 

Blaka diamanti / Concept/Regie Kira-Nerys Kemble / Spel Erin-Noëlle Kemble, Régaya Okoeguale / Begeleiding Nina Haanappel / Foto Monica Thomasfa

Deze presentaties worden mede mogelijk gemaakt en zijn voor alle Amsterdammers toegankelijk dankzij steun van het Amsterdam Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie, het Bijlmer Parktheater.